VragenCategorie: GereedschapWelke boor heb ik nodig?
AvatarGast asked 5 maanden ago

Welke boor heb ik nodig?

3 Antwoorden
ElineEline answered 5 maanden ago

Je hebt een platte boor nodig. Een platte boor is handig voor het boren in hout of metaal. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, dus kies de juiste maat voordat je begint te boren. Vergeet niet om stofmasker en handschoenen te dragen tijdens het boren, om je gezicht en handen te beschermen.

JohannesJohannes answered 5 maanden ago

Om te bepalen welke boor u nodig hebt, moet u eerst uitzoeken welk type boorgat u nodig hebt.  Er zijn drie veel voorkomende soorten gaten 
-Gaten voor machineschroeven of bouten (tapgaten)- deze gaten zijn meestal ongeveer 3/16″ in diameter en vereisen een recht, schoon, glad zijdig gat. Een podulaire handboor of zelfs een handgedraaide beugel met het juiste formaat bit kan dit type gat maken.  
-Houtschroefgaten) – Deze moeten niet zo groot zijn en kunnen worden gemaakt door om het even welk type dat het spoorbeetje in één hand houdt en het met de andere hand leidt. Niet zo gemakkelijk als het klinkt, maar het kan uit de vrije hand worden gedaan voor kleine proefgaten.

FieneFiene answered 5 maanden ago

Je hebt nodig:
– Een boormachine;
– Een kruiskopboor;

  • Eventueel een boorstandaard.

Als je nog nooit eerder geboord hebt, is het wellicht verstandig om zelfs de handleiding van je boormachine te lezen. In de meeste gevallen is het simpelweg genoeg om de kruiskopboor op de boormachine te zetten en vervolgens aan te draaien.