1. lassen en solderen
  2. Beste soldeerflux

Beste soldeerflux 2024 - Top 10 soldeerfluxen

Laatst bijgewerkt: 1 apr. 2024

Solderen is het verbinden van twee metalen door ze zo ver te verhitten dat het soldeer, een metaal met een laag smeltpunt, in de verbinding vloeit en een verbinding vormt.

Een goed soldeervloeimiddel is de sleutel tot het maken van een sterke en duurzame soldeerverbinding. Om de beste soldeervloeistof voor jouw behoeften te vinden, is het belangrijk om te begrijpen welke factoren je moet overwegen bij je aankoop.

Als je eenmaal het beste soldeervloeimiddel voor je behoeften hebt gekozen, zul je moeten weten hoe je het goed moet gebruiken om de beste resultaten te bereiken.

Je kunt momenteel veel verschillende soorten soldeerflux op de markt vinden. Hoe weet je nu welke de beste soldeerfluxen zijn met zoveel keuze? Op deze pagina bespreken we de 10 best geteste soldeerfluxen met uitgebreide product reviews zodat jij een goede keuze kunt maken. Vergelijk de 10 soldeerfluxen op onze website en kies voor jezelf de juiste soldeerflux.

Op zoek naar meer producten?

 

Top 10 beste geteste soldeerfluxen van 2024

1. Griffon Soldeervloeistof S39 80

Griffon Soldeervloeistof S39 80 is een uniek product met veel bijzondere eigenschappen. Het kan worden gebruikt voor het zachtsolderen van alle metalen, met uitzondering van aluminium en legeringen daarvan. Dit product is ook perfect voor gebruik in bijna alle toepassingsgebieden. Het wordt geleverd met een combinatie van alle soorten massief tinsoldeer. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om de perfecte soldeerverbinding te bereiken.

2. Soldeer Flux 10CC met plunger en nozzle

Op zoek naar een betrouwbare en hoogwaardige soldeervloeistof? Zoek niet verder dan onze Soldeer Flux 10CC met plunjer en mondstuk - RMA-223 - SMD. Deze flux is perfect voor SMD-toepassingen en heeft een hoge viscositeit die hem perfect maakt voor gebruik op moeilijk bereikbare plaatsen. De plunjer en het mondstuk maken het gemakkelijk om de flux precies daar aan te brengen waar je hem nodig hebt, zodat je elke keer weer een perfecte soldeerverbinding krijgt.

3. Flux - Allteq

Een van de belangrijkste materialen die bij bijna elk elektronicaproject worden gebruikt is soldeer. Daarmee maak je elektrische verbindingen door het op printplaten en andere metalen oppervlakken te "smelten". Het meest gebruikte type soldeer is een 60/40 legering, dus 60% tin en 40% lood. Deze Soldeertin van Allteq is Ø 0,6 mm en 100 gram zwaar. Het heeft ook een fluxgehalte van 2,2% voor een beter soldeerresultaat. Soldeertin is verkrijgbaar in veel verschillende legeringen, met verschillende smeltpunten, eigenschappen en toepassingen. Maar voor algemeen elektronicawerk is de 60/40 legering een prima all-purpose keuze. Als je soldeer van hoge kwaliteit zoekt dat de klus goed klaart, zoek dan niet verder dan deze soldeertin van Allteq.

4. Silverline Soldeerpasta

Wil je de tinbinding bij het solderen verbeteren? Kijk dan eens naar de soldeerpasta van Silverline! Deze loodvrije, droge soldeerpasta is perfect voor printplaten en laat geen residu achter. Bovendien voorkomt hij droge hechting door roestvorming - zodat je elke keer een sterke verbinding krijgt.

5. Chemwik Chem-wik Ab Zuiglint

Zoek je een geavanceerd ultradun zuiglint dat sneller werkt dan alle andere? Zoek niet verder dan het Chem-wik Ab zuiglint van Chemwik! De speciale samenstelling van zuiver koper zorgt voor een uitstekende warmtegeleiding, zelfs bij lage temperaturen, waardoor het ideaal is voor gebruik met warmtegevoelige onderdelen. Bovendien valt de felgroene kleur zeker op in elke toepassing.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van goede soldeerfluxen

Het lijkt soms goed om de goedkoopste soldeerflux te kiezen maar dit wil niet zeggen dat dit de juiste keuze is. Maar hoe kies je nu de beste soldeerflux uit met zoveel keuze? Op deze pagina laten wij de 10 beste soldeerfluxen zien die op dit moment hoog scoren volgens de reviews van andere consumenten. Ook hebben wij zelf gekeken naar de prijs- kwaliteitsverhouding van de diverse soldeerfluxen en ervoor gezorgd dat er soldeerfluxen uit diverse prijsklassen te vinden zijn. Zo is er voor elke consument de beste soldeerflux voor zijn budget.

Benieuwd naar meer productvergelijkingen?

 

6. Allteq

Op zoek naar een veelzijdige en betrouwbare soldeertin? Zoek niet verder dan de Ø 1 mm - 100 gram - 60/40 - 2,2% Flux van Allteq. Deze hoogwaardige tin is perfect voor allerlei soldeertoepassingen en geeft je zeker de precieze resultaten die je nodig hebt. Allteq's soldeertin is samengesteld uit 60% tin en 40% lood, waardoor het de ideale mix van eigenschappen heeft voor solderen voor algemeen gebruik. Het fluxgehalte van 2,2% zorgt ervoor dat je soldeerverbindingen schoon en vrij van oxiden zijn, terwijl de diameter van 1 mm het gemakkelijk maakt om mee te werken. Deze veelzijdige tin kan worden gebruikt voor elektronica, het maken van sieraden en meer. Het is een essentieel gereedschap voor iedereen die nauwkeurig soldeerwerk moet doen.

7. Aluminium soldeerstaaf Bernzomatic

Zoek je een snelle en gemakkelijke manier om aluminium te solderen? Zoek niet verder dan de Bernzomatic Aluminium Soldeerstaven. Deze staven zijn ideaal voor het solderen of repareren van aluminium ramen, deuren, dakgoten en gevelbekleding. En met een lage werktemperatuur van slechts +/- 375°c kun je er aluminium verbindingen mee maken zonder angst voor vervorming, verkleuring of sterkteverlies.

8. Griffon 1230142 Soldeervloeistof kiwa

Griffon 1230142 Soldeervloeistof kiwa - 80ml is een zuurvrije soldeervloeistof voor het zacht solderen van koperen (drink)water-, cv- en gasleidingen in combinatie met koperen en messing fittingen met een diameter ≤ 22 mm. Te gebruiken in combinatie met massief tin/zilver of tin/koper soldeer.

9. Zinkbranderset Hout PRO

Op zoek naar een soldeerset van professionele kwaliteit waarmee je al je projecten kunt aanpakken? Zoek niet verder dan de FeramoTools 1217RTGF Zinkbranderset Hout PRO. Deze complete set wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen, waaronder een zinkbrander, koperen bout, gaspatroon, 450g zinkstaven en 100ml vloeimiddel. De zinkbrander is perfect voor al je soldeerbehoeften, of je nu werkt aan elektronica, sieraden of andere kleine projecten. De koperen bout zorgt voor een strakke pasvorm en het gaspatroon biedt tot 2 uur brandtijd. De meegeleverde flux helpt bij het reinigen en beschermen van oppervlakken tijdens het solderen. Met deze complete set kun je elk project met gemak aan.

10. Weller Soldeervloeistof

Op zoek naar een betrouwbare soldeervloeistof? Weller heeft je gedekt met hun 25 ml Soldeervloeistof! Dit product voldoet aan de DIN EN 29454-1 / 3.1.1.C normen, waardoor het verzekerd is van de hoogste kwaliteit. Het is perfect voor gebruik bij een verscheidenheid aan soldeertoepassingen, en zal elke keer een consistent en betrouwbaar resultaat opleveren.

Veelgestelde vragen over de top 10 soldeerfluxen

Hopelijk heb je met deze lijst een goed beeld gekregen naar welke soldeerflux jouw voorkeur gaat. Door de verschillende soldeerfluxen met elkaar te vergelijken kun je een doordachte keus maken. Heb je nog vragen over de verschillende soldeerfluxen of over deze product vergelijking?

Vind hieronder de meest gestelde vragen:

Welke soldeerflux je kiest kan aan meerdere factoren liggen, zoals je budget en gebruikersgemak. In onze vergelijking is Griffon Soldeervloeistof S39 80 als beste uit de lijst gekomen.

Wij vergelijken soldeerfluxen door te kijken naar reviews, prijs/ kwaliteit, functionaliteit en gebruikersgemak. We vinden het belangrijk dat we de beste soldeerfluxen kunnen laten zien, zodat onze lezers kunnen genieten van klussen, en zich niet druk hoeven te maken over het gereedschap. Hierdoor weten we zeker dat we de top 10 best soldeerfluxen kunnen laten zien waar jij uit kunt kiezen. 

Helpikbengeenklusser.nl is geen webshop, maar een website met verschillende reviews. We streven ernaar om van verschillende producten de beste 10 te kunnen laten zien. Hoewel we geen webshop zijn, hebben we wel bij elk product een link naar de beste deals. Zo hoef je alleen maar het beste product te kiezen, en kan je direct verder met klussen!

Slotwoord over de beste 10 soldeerfluxen

Het is onze hoop dat deze lijst je helpt de beste soldeervloeistof voor jouw behoeften te vinden. We werken deze lijst regelmatig bij met de 10 beste soldeervloeimiddelen, dus zorg ervoor dat je vaak terugkijkt. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Disclaimer: Helpikbengeenklusser.nl kan geen verantwoordelijkheid nemen voor de producten vermeld in deze review. Hoewel de lijst zo nauwkeurig mogelijk is samengesteld zijn de producten niet van ons. Mocht je via Helpikbengeenklusser een soldeerflux kiezen, wordt je doorgestuurd naar een webshop die wij linken. Mocht je overgaan tot een aankoop dan krijgen wij hier een kleine commissie van.

Gepubliceerd op: 28 jun. 2022